Hasított kő

Hasított kő
A hasított kő többnyire burkolás céljára készül, a nyers kőtömbök feldolgozásával. A kőfeldolgozás történhet fűrészeléssel vagy roppantással, aszerint, hogy egyenes, simább vagy durva, egyenetlen élekre, felületekre van szükség. Ezekből a burkolóanyagokból készülő burkolatokat mediterrán burkolat néven említi a szakma.
Az elnevezés a kövek elhelyezésének módjára, valamint a színvilágára is utal. A feldolgozás módja hatással van a késztermék árára is, mivel főképp a homokkövek vágása igen szerszámigényes. Ezért általában a tört, roppantott, hasított burkolókövek az olcsóbbak. A szabálytalan formára vágott kőburkolatok igen gyakoriak, melyeknek legfontosabb tulajdonsága az esztétikuma, s gyakran - kültéren - kerités-, lábazatburkolat formájában tárulnak elénk.
Hasított kő
már
... Ft+Áfa/m2
áron!
Amennyiben e lapok vastagsága megengedi, járólapként, vagy teraszburkolatként is találkozhatunk velük. Míg korábban a szabálytalan formájú (poligonális) kőtermékek tették ki a kereslet nagy részét, mára növekedett a gyártók és kereskedők kínálatában a tovább feldolgozott, szabályosabb formájú kőburkolatok aránya.
 
 
 

Andezit 2003 Kft.
2335 Taksony, Szent Imre út 042/1 hrsz
Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu