Mészkő burkolat

mészkő burkolat
A mészkő burkolat nemcsak gyönyörűen néz ki, hanem tartós, strapabíró is. Maga a kőzet elterjedt, nagy tömegekben, vastag rétegekben forduló elő. Ez az üledékes kőzettípus főleg kalcitból áll.
Színe a fehér, a szürke, a sárga, a rózsaszín illetve ezek különböző árnyalatai.
Általában sekély, melegvízű tengerekben kalcium-karbonát kicsapódásával keletkezik, melyben mészvázas tengeri élőlények héjai és vázanyaga is belekerülhet. Struktúrájukban előfordulhat a keresztezettség és a hullámfodrosság is. kiválóan alkalmas kültéri használatra és ellenáll a brit időjárásnak. Ezenkívül ezek a burkolatok nedvesdést követően gyorsan száradnak, és természetes textúrájú felületükkel még mindig csúszásmentesek maradnak.

Típusok:

horvát mészkő
Már 4.445 Ft/m2-től
 
szíriai mészkő
Már 11.049 Ft/m2-től
 
solnhofeni mészkő
Már 3.300 Ft/m2-től
 
travertin mészkő
Már 6.223 Ft/m2-től
 
jura mészkő
Már 9.900 Ft/m2-től
 
JELENTŐSÉGE:
Variációi sora a durva szemcsés, kövületdústól a finomszemcsés, mikritesig terjed. Sok a tömött szerkezetű, míg mások szemcsések, könnyen morzsolódók. Struktúrájukban előfordulhat a keresztezettség és a hullámfodrosság is. Ez a kőtípus nagy jelentőségű gazdasági felhasználása miatt. Fontos építőkő, égetett változata a cementhez kell, az üvegipar nyersanyaga, kohászati salakképző anyag sőt a mezőgazdaságban is hasznosítják.
Burkolat puha, morzsolódó mészkőből ritkán készül, viszont a tömött, nagy szilárdságú, fagyálló, a vízzel szemben ellenálló optimális burkolóanyagnak, beltérben éppúgy, mint kültérben. Tovább növeli értékét, hogy egyedi felületük, mintázatuk, meleg színviláguk a mai napig az érdeklődés központjába állítja ezeket a burkolatólapokat.
KÜLTÉRRE:
A mészkő és a természet tökéletes kombináció a külső terek életre keltéséhez. Karakteres megjelenésével kiemelkedik a kültéri színek hátteréből. Amikor az építők egy gyönyörű és tartós anyagot keresnek szabadtéri használatra, mindig ez a kőzettípus az elsőszámú befutó. Könnyű vágni, feldolgozni és létrehozni egy fantasztikus és egyedi dizájnt, amely bármely otthon stílusához illeszkedik. Mivel ezek a lapok ellenáll az időjárás viszontagságainak nagyszerű választás a kert körüli ösvényekhez és a teraszhoz is. A szikla természetes, világos színei és sötét szemcséi tökéletes ellenpontot képeznek a növények élénk tónusaival szemben. Használja kültéri konyhák burkalataihoz, az utakhoz a kert vizuális felosztásához és a szervezettség érzetének megteremtéséhez.

Kapcsolat:

andezit2003kft@gmail.com
Tel.:+36-20-986-4884

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
7.00-16.00 óráig
szombat: 7.00 -12.00

Cím:

Andezit 2003 Kft.
2335 Taksony Szent Imre út 065/11. hrsz